Pitkästä aikaa päätin ottaa "kynän kauniiseen käteen" ja kirjoitella kuulumisia blogiin.

Meillä on ollut kiireinen kesä ja nyt on enää kaksi viikkoa vauvan syntymään. Koirat voivat hyvin ja ne viettävät päivisin aika paljon aikaa tarhassa, kun on ollut niin hienot ilmat. (Wilma nimittäin tuppaa lähtemään riistan perään, jos se on irti, joten vapaudesta saa nauttia vain Aada ja hänkin vain silloin tällöin Wilman ollessa sisällä.)

Tein yhden erittäin suuren ja raskaan päätöksen alkukesästä elämäntilanteeni vuoksi. Pistin ponit pois.. Päätös oli todella vaikea ja sitä piti harkita pitkään. Tytöt löysivät uudet, hyvät kodit, joten sen suhteen sain ratkaisun aika helposti aikaan. Syynä ponien pois laittoon oli se, että meillä molemmilla on pitkät työpäivät ja matkat, joiden takia ponit olisivat joutuneet olemaan jopa 14 tuntia ulkona myös talvisaikaan eikä hoitajia olisi ollut. Pappa on niitä tähän asti hoidellut, mutta ikää on jo sen verran, ettei viitsi vanhaa miestä rasittaa.

Veera lähti Sotkamoon ja on jo astutettu Galantilla. Se on myös todettu tiineeksi, joten nyt jäämme odottamaan millaisen varsan Veera ja Galant saavat. :) Tsemppiä Ainolle ja kotijoukoille!

Fidelie taas meni Alavieskaan Päivin hellään huomaan. Fidelie on siemennetty Valentino II:lla ja  Fidelie kävi ensimmäisen näyttelynkin Ylivieskassa. Se sai II-palkinnon ja oli luokkansa kolmas. Siitä on hyvä jatkaa seuraaviin näyttelyihin, kunhan kokemusta tulee lisää. ;) Fidelien arvostelu on tässä:

" Hyvä rotuleima, tammaleima saisi olla selvempi. Suurilinjainen. Erittäin pitkä runko. Sivusta hyväasentoiset jalat, oej haravarpainen. Lyhyt, tahdikas käynti ja ravi. Oej kerii. Tj liike ahdas. Hienossa kunnossa! "

Tammat ovat siis hyvissä kodeissa ja tulevat tavalla tai toisella olemaan aina osa meidän elämäämme. Ainakin siinä mielessä, että seuraamme heidän vaiheitaan ja jännitämme kovasti vauvauutisia! :)

Ministäkin vielä maininta tänne eli se oli Ylivieskan näyttelyssä upeasti Champion-ori ja BIS II. Minin arvostelu on tässä:

"Hyvä rotuleima ja ryhti, vankka. Ilmeikäs pää. Lihaksikas runko, suora lanne. Lyhyt lautanen. Jaloissa hyvä luusto, hieman kiverähkö kinner. Suorat liikkeet, tahdikas käynti. Hyvä ravi. "

Nyt jäämme itse keskittymään tähän tulevaan karvattomaan vauvaan. Päivittelen sivut jossain vaiheessa ajan tasalle ja koirien edesottamuksia saatte seurata myös tulevaisuudessa.

Oikein lämmintä ja aurinkoista kesää kaikille!